9 Temmuz 2013 Salı

Oruç' un Sağliğimiza Faydalari

orucun saglik acisindan faydalari

Orucun Ruhsal Fizyolojisi

Orucun Ruhsal Fizyolojisi
Bitkiler kadar olmasa da tüm canlılar gibi biz de güneşten istifade eder, güneş enerjisini kullanırız. Güneş enerjisini kullanmamızı sağlayan enerji merkezimiz ile sindirim işlevlerimizi kontrol eden enerji merkezimiz aynıdır. Özellikle mide (ve pankreas) sindirim için yoğun enerji harcarlar ve bu organlar da enerjik olarak aynı merkezin kontrolü altında çalışırlar. Normal şartlarda sağlıksız/ağır yenen bir öğün sonrasında gerekli enerji güneşten sağlanamadığında vücut kendinden harcar. Bu sağlığımızı kaybetmemizin en temel nedenlerinden biridir. (Kahvaltı ve akşam yemeği ağır yemek için uygun saatler değillerdir, güneş enerjisi bu saatlerde yoğun değildir. Sindirim ateşimiz güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde zirve yapar.) Uzatmadan 

Oruç günün ilk ışıkları ile son ışıkları arasında besin alınımının durdurulmasıdır.

Böylelikle o süre zarfında güneşten gelen solar enerji ile maksimum verim ile beslenir ve onu minumum oranda harcarız. Aldığımız solar enerji neredeyse hiç sindirim için harcanmaz. Bu bizim özellikle yang enerji depolarımızı doldurur ve sistemimizi daha iyi çalışır hale getirir. Bu sayede iyileşmeye (şifalanmaya) başlarız. İslami oruç da su alımının da durdurulmasının sebebi bu etkiyi zirveye taşımaktır. Bunun nedeni suyun yin karakterli olması ve su alımı sonucu çalışan böbrekler ve mesane aracılığıyla ile bir miktar yang enerjimizi tüketmemiz ve hatta idrar yoluyla dışarıya atmamızdır.

Özetle, oruç tutarak;

sindirim için harcadığımız enerji yanımıza kâr kalır ve güneşten aldığımız enerjiyi su alınımını da durdurarak minimum kayıpla, boşalan depolarımızı doldurmak, vücudumuza şarj ve tedavi etmek için kullanmış oluruz.

Hayırlı ramazanlar

Kaynak: Tansu Erkan Arkadaşımıza Teşekkürler
(http://www.facebook.com/groups/cilgingercekler/)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...