26 Aralık 2013 Perşembe

Çözüm Kumbarası İle Sosyal Fikirler Hayata Geçiyor

cozum-kumbarasi-yarismasi

Çözüm Kumbarası Nedir?

Çözüm kumbarası yeni oluşturulmuş yenilikçi, sosyal inovatif projeleri inceleyen ve fon desteği sağlayan bir platformdur. İnteli,Galata Business Angels, Endeavor ve Ashoka işbirliği ile hayata geçirilen bu platformda sosyal sorunların çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda projeleri kabul eden çözüm kumbarası yenilikçi bireylere destek sağlamaktadır.
Yenilikçi fikirleri olan bireyler buradan fon desteğinin yanında ilgili yatırımcıları da bulabilmekte aynı zamanda kendi projeleri için çalışma arkadaşları da bulmaktadır. Çözüm kumbarası sadece fon desteği sağlamakla kalmayarak, sosyal projelere yatırımcı ve destek bireyleri de bularak farklı bir platform oluşturmak istemiştir.

Çözüm Kumbarasında Sosyal Proje Alanları

-Tasarım
-Bilişim
-Sosyal Sorumluluk
-Eğitim
-Çevre
-Müzik
-Spor
-İnsan Hakları
-Sağlık
-Sanat
-Diğer
Yukarıda belirtilen alanlarda inovatif ve yenilikçi fikirleri kabul eden çözüm kumbarası 100.000 TL değerinde destek sağlayarak aklınızdaki sosyal projeyi hayata geçirme de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda fon desteğinin yanında belirli zamanlarda yapacağı toplantılar ile fikirlerin geliştirilmesini sağlamaktadır. Diğer girişimcilik projelerine nazaran daha çok sosyal fikirlere dikkat çeken çözüm kumbarası ileri ki yıllarda gündeme etkisini daha da vuracağı benziyor.Şimdiden yaklaşık 30 yarışacak proje bulunan sistemde projeleri inceleyebiliyor yorumlayabiliyor ve destek verebiliyorsunuz. 
Başvuru tarihleri
1 Ocak 2014'de başlayacak olan yarışma 15 Mayıs 2014 ile sona erecek ve Haziran ayında gerçekleşecek olan 2 aşamalı eleme ile son 10 proje yarışmaya hak kazanacak. Kazananlar ise 10 Ekim 2014 tarihinde açıklanacaktır.
Projeleri olan kişilerin ya da çözüm kumbarası hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kişiler buraya tıklayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...