2 Mayıs 2013 Perşembe

Cam Şişelerin Çevreye Verdiği Zararlar ve Geri Dönüsümleri

cam siselerin zararlari ve geri donuşumleri

Cam Şişelerin Çevreye Verdiği Zararlar ve Geri Dönüsümleri

Öncelikle cam maddesini tanıyalım. Cam içeriğinde 3 ana ham madde içermektedir. Bunlar kireç, soda ve kumdur.Bu malzemelerin oluşumu büyük sıcaklıklarda olmaktadır ve üretim açısından çevreye büyük zarar içermektedir. Zararları 2 şekilde olmaktadır. Bu zararlar suya ve havaya etki etmektedir. Bu yüzden cam üretim fabrikalarında artıma mekanizmaları kesinlikle olmalıdır.
Bizim ana konumuza gelirsek,
camlarda %100 geri dönüşüm olanağı mevcuttur. Evimizde kullandığımız camları mümkün olduğunca atmamalı ve tekrar tekrar kullanmalıyız. Ancak gerek duymadığımız zamanlarda özel yerlere teslim ederek geri dönüşüm olanaklarına iade edebiliriz.

Peki bu geri dönüşüm nasıl yapılmaktadır ve bize faydaları nelerdir?

Geri dönüşüm merkezlerine gönderilen camlara yüksek ısıl işlemler uygulandıktan sonra üretim yerlerine gönderilen maddeler daha çabuk işlenmekte ve %32 oranında enerji, %20 oranında hava kirliliği, %50 oranında ise su kirliliğini azalttığı belgelenmiştir. Ve bu bize ham madde üzerinden üretim yerine geri dönüşüm üzerinden üretimin hem bize hem çevremize birçok faydası olduğunu görmekteyiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...