5 Mart 2012 Pazartesi

KAÇUV “Aile Evi” (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı)

KAÇUV, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören, maddi durumu iyi olmayan kanser hastası çocuklara, tedavileri boyunca aile ve yakınlarıyla ücretsiz kalabilecekleri bir ‘Aile Evi’ kampanyası başlattı. Yasal izinleri alınan proje, maddi sıkıntılar nedeniyle tedavileri aksayan çocukların tedavi sürekliliğini sağlayacak. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yakınında kurulacak olan ‘Aile Evi’ ile, kanserli çocukların tedavileri için hayati önem taşıyan hijyenik ortam ve hastalıkla mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan psikolojik destek imkanı sunacak.“

“Sizlerin desteğiyle bir nefes daha…”
“Kanserli Çocuklar İçin Aile Evi ” adlı kampanya çerçevesinde Sanatçı Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin bestelediği, “Gel, Umudun Şarkısına Sen De katıl ” şarkısının seslendirilmesine, Emel Sayın, Işın Karaca, Nükhet Duru, Orhan Gencebay, Yaşar ve TRT İstanbul Çocuk Korosu eşlik ederek destek oldular.
KAÇUV Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız’ ın çocuk kanserinde erken teşhisin önemini, hastalıkla mücadelede yapılması gerekenleri, tedavi sonucu iyileşme oranının yüksekliği nedeniyle “umudun” varlığını vurguladığı ‘Çocuk Kanseri’ kitabının satışından elde edilen gelir de ‘ Kanserli Çocuklar İçin Aile Evi ‘nin kurulması adına kullanılacak, her kitap bir umudu yaşatacak.
2000 yılında İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji-Onkoloji Servisi’nde, hekimlerle hasta yakınlarının bir araya gelmesiyle gönüllülük çerçevesinde kurulan KAÇUV, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı “Oyun Değil Gerçek” sloganı ile yola çıktı. Vakfın amacı, hastalıkta erken teşhis, ve tedavinin önemi gibi konularda kitleleri bilgilendirmek ve kamuoyunda sosyal sorumluluk bilincini yaratabilmektir.
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu.
Vakfın ana amacı, maddi sorunları nedeniyle tedavisi aksama riski olan çocuklarımızın tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca, çocukların kanser ile mücadelelerinde önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması Vakfın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.
VAKIF ÇALIŞMALARI
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, her yıl yaklaşık 100-125 hasta çocuğun tedavi programlarına alınmakta olduğu İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nin tıbbi ve temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra servisin çocuk hastalara uygun şekilde düzenlenmesini de üstlenmiştir.
2002 yılında Onkoloji Servisi’ni çağdaş imkanlarla donatarak yenileyen KAÇUV, 2004 yılında daha fazla sayıda kanserli çocuğa tedavi imkanı sunulabilmesi için, servise yeni bir bölüm daha kazandırarak oda sayısının 10’a, yatak sayısının 18’e çıkmasını sağlamıştır.
Gelişmiş ülkelerdeki tedavi merkezlerini inceleyen KAÇUV, 2002 yılında tüm çocuk tedavi merkezlerine örnek olabilecek bir oyun odasının yapılmasını sağlamıştır. Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar, oyun odasının sunduğu sağlıklı ve mutlu ortamda Vakfın tam zamanlı uzman psikolojik danışmanı eşliğinde hastalıklarını, kanserle yaşamayı ve mücadele etmeyi öğrenmektedirler.
HEDEFLER
Yılda yaklaşık 2.500 kanser hastası çocuğa hizmet vermekte olan mevcut Hematoloji-Onkoloji Polikliniği ihtiyaca cevap vermekte zorlandığından, KAÇUV son dönem çalışmalarını Yeni Poliklinik projesine yoğunlaştırmıştır. Mevcut polikliniğin yerini alarak, daha fazla sayıda çocuğun tıbbi ve psikolojik ihtiyaçlarına uygun şekilde tedavi olmalarını sağlayacak olan yeni polikliniğin mimari proje ve çizimleri hazırlanmış, dosya gerekli izinler için ilgili mercilere sunulmuştur. Keşif bedeli 300.000 USD olan yeni poliklinik Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin KAÇUV’a tahsis ettiği alanda inşa edilecektir.
“Aile Evi, Senin de Evin, Hemen Şimdi!”
Destekleriniz ve kampanyamız hakkında daha detaylı bilgi için:
Tel:0212 267 21 44
e-posta: bilgi@kacuv.org

KAÇUV HESAP NUMARALARI
Denizbank
Zincirlikuyu Şubesi
HS NO: 439 719
Vakıfbank
Mecidiyeköy Şubesi
HS NO: 202 80 68


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...