27 Şubat 2012 Pazartesi

Yapı Kredi, Doğayı Korumaya Devam Ediyor

Yapı Kredi, doğayı korumaya devam ediyor
Çevre konusundaki sosyal sorumluluk anlayışını iş süreçlerine entegre eden Yapı Kredi son dört yılda yaklaşık 336 bin ağacı kesilmekten kurtardı.
Yapı Kredi, elektronik hesap özeti talimatları alarak, özel günlerde takvim ajanda gibi kağıt bazlı hediye üretimi yapmayarak ve binalara atık kutuları yerleştirmek gibi diğer geri dönüşüm çalışmaları ile bu rakama ulaştı.

Yapı Kredi 2011 yılında gerçekleştirdiği geri dönüşüm kampanyası kapsamında ise Genel Müdürlük Binası, Bankacılık Üssü, Bölge Müdürlükleri ile diğer tesislere kağıt, plastik, cam ve metal atık kutuları yerleştirdi. Mayıs ayında başlayan kampanya sayesinde yıl sonu itibariyle 282.360 kg kağıt, 783 kg plastik, 744 kg cam ve 281 kg metal atık çeşitli Belediye ve atık merkezlerine teslim edilerek geri dönüşümleri sağlandı.

Yapı Kredi ayrıca çevrenin korunmasına yönelik faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencileri doğal varlıkları korumak konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacıyla 2006 yılında “Sınırsız Mavi” adında bir proje başlatmıştı. Öğretmen ve öğrencileri kapsayan iki aşamalı bir eğitim programından oluşan Sınırsız Mavi projesinde TURMEPA eğitmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğretmenlerine eğitimler verildi. Bu eğitimlerin neticesinde öğretmenler öğrencilerin denizlerin korunması konusunda bilinçlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu eğitimlerde denizlerin özellikleri, denizde yaşayan canlılar, karalar - denizler arasında etkileşim, deniz kirliliğine karşı alınacak önlemler ve bu konuda bireylerin üzerine düşen görevler anlatıldı. 2011 sonunda tamamlanan Sınırsız Mavi Projesi ile 6 milyon 600 bin öğrenci çevre elçisine dönüştü.

Çevrenin korunması ve iklim değişikliği etkilerinin en aza indirgenmesi için yenilenebilir enerji projelerinin önemine inanan Yapı Kredi, 2011 yılı 9. ay sonu itibarıyla 122 farklı enerji projesine toplam 4 milyar ABD Doları tutarında finansman sağladı. Yapı Kredi’nin kredi portföyündeki enerji projelerinin yüzde 76’sı yenilenebilir enerji projelerinden oluşuyor. Kapasite olarak bakıldığında enerji projeleri arasında en büyük ağırlık yüzde 57 ile hidroelektrik santrallerinde bulunuyor. Yenilenebilir enerji projeleri enerji sektörünün en temel unsurlarından birini oluşturduğundan, Yapı Kredi, hem bu projelerin hem de özelleştirilmesi devam eden diğer enerji sektörü projelerinin finansmanında yer almaya devam etmeyi planlıyor.

Yenilenebilir enerji projelerinin finansmanıyla yetinmeyip bu konudaki akademik çalışmaları da destekleyen Yapı Kredi, 2011 yılında Koç Üniversitesi ile işbirliği yaparak "Yapı Kredi Yenilenebilir Enerji Bursu" oluşturdu. Bu bursla, yenilenebilir enerji üzerine yüksek lisans yapan bir öğrencinin konusunda tam donanımlı şekilde mezun olmasını hedefleyen Yapı Kredi, yaşadığımız dünyayı sürdürülebilir kılmak için geleceğe yatırım yapıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...